Tai chi - kinesisk kampkonst med gamla anor

Tai Chi Chuan är en kinesisk kampkonst där man tränar allt från mjuk handform till självförsvar och vapenträning. Idag tränar många Tai Chi där man fokuserar på de delar som ger god hälsa som handform och vissa pushing hands övningar. Denna inriktning är mjukare och lättare att träna och passar alla oavsett ålder, kön, kondition och styrka. Det är en form av qi gong, men tai chi har jämfört med många qi gong stilar ett komplexare rörelsemönster som utmanar och utvecklar koordination och rörlighet. Den har kopplingar till den traditionella kinesiska läkekonsten kinesisk filosofi och tränas som en form av gymnastik för fysisk likväl som psykisk eller andlig hälsa och utveckling.

Tai chi chuan som helt system är stort och komplext. Vi tränar praktiskt självförsvar men också för hälsa. Det finns en teori och filosofi kopplad till tai chin som vi använder för att förklara och förstå det vi gör och tränar i tai chin.

I denna stil av tai chi chuan har vi 5 huvuddelar. Handform, Pushing hands, Sanshou/applikationer, vapenträning och nei gong (en form av kampkonst qigong). I denna kurs får du chansen att träna alla delar i stilen men du har också möjlighet att fokusera på t.ex handform eller kampkonst delen om du vill.

Välkommen att träna med oss!

Kursens innehåll

Kurserna hålls på måndagkvällar i Föreningshuset Fontänens gympasal, Västra vägen 32 Linköping. Vi tränar Handform, applikationer, sanshou och Pushing Hands och fys. Läs mer om våra kurser i tai chi.

Kursen hålls av Mikael Wallin, som tränat olika kampsporter sedan 1991 och har vunnit flera medaljer i internationella tävlingar, bland annat två em-guld i tai chi.