Idrottsmassage i Linköping

Behandlar, förebygger och ger återhämtning

Idrottsmassage bygger till stor del på klassisk svensk massage men är oftast mer kraftfull och behandlingen fokuserar specifikt på de muskelgrupper som belastas vid den träningsform du utövar. Utöver djupmassage och töjningar inkluderas ofta också triggerpunktsbehandling i behandlingen – allt för att lösa upp de spända områden som kanske utsätts för lite extra press beroende på vilken typ av träning du ägnar dig åt.

Man behöver inte på något sätt vara elitidrottare för att ha nytta av idrottsmassage, även vanliga vardagsmotionärer som tränar regelbundet kan använda idrottsmassage som ett bra komplement för att åstadkomma bättre resultat i sin träning.

Vi på Aktiv Träning & Massage i Linköping har lång erfarenhet av att arbeta med idrottsmassage och tar varje år emot mängder av klienter som vill öka smidigheten i kroppen och förbättra sin prestationsförmåga i varje träningspass.

Vi är övertygade om att varje person och möte är unikt och lägger därför ned gott om tid på att ta reda på just dina specifika förutsättningar och din situation innan vi börjar behandlingen med idrottsmassage. Man skall när man besöker oss helt enkelt känna sig trygg med att vi ser varje enskild person – på riktigt.

Fördelar med idrottsmassage

Vilka är då fördelarna med att gå på idrottsmassage och är det verkligen något för mig? Detta är en mycket vanlig fråga som vi här på Aktiv Träning & Massage i Linköping får, men faktum är att idrottsmassage verkligen är något som är bra för de allra flesta.

Elitidrottare nyttjar ofta massage före, under och efter träning eller tävling, både för att behandla skador och för att öka prestationsförmågan. Men det räcker många gånger med att träna regelbundet för att uppleva positiva effekter av denna typ av massage.

Förebygga och behandla skador

Om skada uppstått, exempelvis muskelbristningar, sträckningar, knäskador, hälsporre eller ryggbekymmer så kan idrottsmassage påskynda läkningsprocessen bland annat med hjälp av ökad blodgenomströmning och förändrat rörelsemönster genom uppmjukning av spända muskler. På samma sätt kan man med regelbunden massage effektivt förebygga och minska risken för skador genom att lösa upp spänningar som uppstått i mjukvävnader vid överansträngning.

Återhämtning och förbättrad kapacitet

När man är inne i en intensiv period av träning eller tävlingar är massage ett bra sätt att snabbare ge kroppen den återhämtning den behöver. När musklerna mjukas upp förhindrar man ärrvävnad och sammanväxningar i muskulatur och bindväv. I kombination med nedbrytning av inflammatoriska proteiner och den ökade ämnesomsättning som uppstår i muskeln möjliggör man intensivare träning och därmed snabbare utveckling av sin kapacitet i den träningsform man utövar.

I våra fina lokaler i Linköping utförs idrottsmassage av Mikael Wallin som förutom certifierad massageterapeut också är utbildad personlig tränare och instruktör i olika träningsformer. Mikael har även egen erfarenhet av träning på elitnivå. Därigenom besitter han stor förståelse för sambandet mellan träning och massage för såväl elitidrottare som motionärer och kan ge dig råd och tips även utifrån ett träningsperspektiv. Mikael ser helt enkelt hela människan och hjälper dig gärna med dina frågor.

Så älskar du att träna men känner att du skulle vilja förbättra din prestationsförmåga i träningsspåret, på gymmet eller i laget du spelar i så är du välkommen att boka tid för idrottsmassage hos oss på Aktiv & Massage i Linköping! Det är enkelt och förutsättningslöst – allt du behöver göra är att boka en tid som passar dig i bokningssystemet. Här särskiljs enbart de massagebehandlingar som behöver specialbänk, i övrigt räcker det att du berättar på plats vilken typ av inriktning du önskar.

Tillsammans skapar vi fantastiska förutsättningar för en lustfylld och utmanande träning och vardag – välkommen till oss för att prova idrottsmassage redan idag.