Friskvård för företag

Allt fler företag inser den stora vinningen i friskvård för sin personal. På de flesta arbetsplatser är friskvård en lönsam investering och det har flera orsaker. Den främsta är att det är avsevärt billigare att förebygga hälsa än att rehabilitera.

Sjukfrånvaro kostar inte bara sjuklön utan också kompetensbortfall och ökad belastning på övrig personal, och vid långtidsfrånvaro även tid och energi för att hitta och träna upp en ersättare. Också hälsobesvär utan frånvaro är en kostnad eftersom det oftast medför sämre prestation och produktivitet.

Friska, nöjda och pigga medarbetare är motiverade, produktiva och bidrar till ökad trivsel på arbetsplatsen. Man ska inte heller glömma bort att förmåner och satsningar på personalen ger ökad lojalitet hos de anställda. Därför handlar friskvård inte bara om att bekämpa hälsobesvär, utan minst lika mycket om att främja energi och produktivitet hos de redan friska, så att man som arbetsgivare kan få ut maximal kapacitet ur sin personal.

Vi erbjuder flera typer av friskvård anpassad för företag, exempelvis:

Kontorsmassage – Certifierad massör utför massagebehandlingar på arbetsplatsen. Massage minskar stress och lindrar värk som uppstått pga t.ex stillasittande eller enformiga rörelser. Läs mer om kontorsmassage.

Cirkelträningspass – Rolig, varierande och teambuildande träning i grupp med fokus på funktionell träning som ger både flås och styrka. Passen skräddarsys efter era önskemål. Läs mer om cirkelträning för företag.

Kurs i tai chi – Mjuk träningsform med fokus på hållning, andning, balans och koncentration. Denna friskvårdsform är hälsosam både för kropp och själ. Läs mer om tai chi för företag.

Gemensamt för dessa tre inriktningar, liksom all friskvård, är att det ofta leder till en positiv hälsospiral. Ägnar man sig åt friskvård ökar intresset för hälsa i allmänhet, vilket kanske leder till att man börjar motionera mer hemma, väljer nyttigare kost eller slutar röka. På så vis får man som arbetsgivare ytterligare mervärde i sin investering.