Gravidmassage i Linköping

Lindrar gravidbesvär på ett skonsamt sätt

En graviditet är en stor belastning för kroppen och det är vanligt att man drabbas av besvär till följd av att man blir tyngre och att hormonbalansen förändras. Det är en period i livet då både kropp och själ behöver mer underhåll och avkoppling, samtidigt som man också behöver extra trygghet och hänsyn gentemot det blivande barnet. Gravidmassage är därför en god investering för varje gravid kvinna, eftersom den utförs extra varsamt och såväl lindrar värk som ökar ditt psykiska välmående. Detta kommer med andra ord både barnet och den blivande mamman väl till pass.

Vi på Aktiv Träning & Massage i Linköping utför gravidmassage på en specialanpassad bänk som är utformad så att du ska kunna ligga bekvämt på mage varje gång du kommer till oss under din graviditet. Med extra lyhördhet och kunskap om hur en graviditet påverkar kroppen, både ur ett massage- och ett träningsperspektiv, hjälper vi dig som är gravid på ett skonsamt och tryggt sätt genom massage som lättar på spänningar som kan uppstå under graviditetens gång.

Behandlingen inriktas på att lindra de specifika besvärsområden som just du upplever och vi lägger därför ned mycket tid på att lyssna in vilka behov du har innan vi påbörjar din gravidmassage. Då många faktorer kan göra att kroppens förutsättningar förändras under en graviditet justerar vi självklart massagen vid behov.

Gravidmassage lindrar många besvär

Det finns en mängd fördelar med att gå på gravidmassage i Linköping under graviditeten och här nedan är ett par exempel på gravidrelaterade besvär som regelbunden gravidmassage kan lindra.

Foglossning och falsk ischias

Foglossning är vanligt och beror på att fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp för att ge plats åt barnet när det ska födas. Ibland strålar smärtan ner i ljumskarna, sätet och på baksidan av låret. Detta kallas falsk ischias och beror på att ischiasnerven kommer i kläm. Värken kan lindras med gravidmassage och du får också råd om vad du själv kan göra för att minska belastningen på fogarna.

Smärtor och stelhet i rygg, säte, nacke och skuldror

Ryggproblem som inte är foglossning beror främst på att kroppshållningen förändrats vartefter magen blivit tyngre, samt att livmodern och fostret trycker på nerver och mjukdelar. Massage mjukar upp spända muskler och muskelknutor och ökar blodcirkulationen, vilket i sin tur lindrar smärtan.

Kramp och smärta till följd av svullnad

Svullnad under graviditet beror oftast på att kroppen samlar vätska, vilket i sin tur leder till sämre blodcirkulation och tryck på smärtkänsliga vävnader. Exempel på smärttillstånd som kan uppstå till följd av svullnad är vadkramper (oftast nattetid) och karpaltunnelsyndrom (nervinklämning i handleden). Massage kan minska vätskeansamlingarna och öka blodcirkulationen.

Stress och förlossningskomplikationer

Det har gjorts flera studier på massagens effekter under graviditet och de visar att förutom värklindring så leder regelbunden massage till mindre oro, förbättrat immunförsvar, bättre sömn och lägre halter av stresshormon. Man har också kunnat konstatera färre komplikationer både under och efter förlossningen, samt minskad risk för låg födelsevikt och för tidigt födda barn.

Så tveka inte – är du gravid eller känner någon som är det så förtjänar personen det allra bästa. Att låta ett litet liv växa till ett barn är trots allt inte ett enkelt jobb. Hos oss på Aktiv Träning & Massage i Linköping kan du lindra dina smärtor och besvär och dessutom få chansen att ta hand om dig själv för en liten stund under en härlig massage som är speciellt anpassad efter dina förutsättningar.

Det är nu extra enkelt att ladda batterierna hos oss – du kan nu boka 30, 45 eller 60-minuters gravidmassage i våra fina lokaler i Linköping online. Välkommen att boka online.